Menu
Log in

Belgian Society of Internal Medicine

aims to foster the development, dissemination, research and education of internal medicine in Belgium.

 • Welcome
 • News feed
 • Resident of (adjunct-)kliniekhoofd Algemene Inwendige Ziekten

Resident of (adjunct-)kliniekhoofd Algemene Inwendige Ziekten

02 Mar 2022 11:53 | Anonymous member (Administrator)

Bedrijf: Universitair Ziekenhuis Gent

In het UZ Gent kom je terecht in een innovatieve omgeving die oog heeft voor je talent en je uitdaagt om te groeien. Dankzij het engagement van alle collega’s voor patiënten, opleidingen en wetenschappelijk onderzoek, is het UZ Gent een baken van zorg.  Maak jij binnenkort mee het verschil?  

Ga voor een uitdagende job als resident (contractueel) of adjunct-kliniekhoofd of kliniekhoofd (statutair), voltijds, binnen de dienst Algemene inwendige ziekten, van de sector Metabole en Cardiovasculaire Aandoeningen.

Voor de uitbouw van een loopbaan in het UZ Gent, zijn naast de klinische werkzaamheden het wetenschappelijk onderzoek en het behalen van een doctoraat in de medische wetenschappen van groot belang.

Functieomschrijving

 • Zorgverlening/dienstverlening
  Instaan binnen de derdelijnsgeneeskunde voor het brede domein van diagnostiek en coördinatie van zorg voor en opvolging van complexe internistische problematiek (onder andere ontstekingsziekten en zeldzame aandoeningen) en infectieziekten in al zijn facetten (onder andere gebruik van antibiotische, antifungale en antivirale middelen bij acute en chronische aandoeningen, infectiecontrole, opvolging van HIV geïnfecteerde personen en voorkomen/behandeling van importpathologie). Deze functie wordt vervuld in een ambulante praktijk, wachtdienst, consultvoering (op vraag van andere specialisten) en hospitalisatieafdeling, met obligate verslaggeving naar verwijzers van binnen en buiten ziekenhuis;
  Algemene beleidsvoering, organisatie en administratie
  Deelnemen aan beleidsondersteunend werk binnen het ziekenhuis in verschillende comités (inclusief, maar niet gelimiteerd tot, antibioticabeleidsgroep, ziekenhuishygiëne, uitbraakcel ter beperking van verspreiding van pathogenen volgens noodzaak, adviesraad rond zeldzame aandoeningen) op vraag van diensthoofd en hoofdarts.
  Gemeenschappelijke punten
  Actief deelnemen aan de wekelijkse stafvergadering Algemene Inwendige Ziekten;
  Wetenschappelijke deskundigheid
  Meewerken aan de uitbouw van de dienstverlening en wetenschappelijk onderzoek van de deelgebieden binnen de dienst.
  Actief deelnemen aan de wetenschappelijke vergaderingen van de dienst

lees meer 

PRESIDENT


S. Callens, MD
UZ Gent
Belgium

SECRETARYP. Lacor, MD
General Internal Medicine
UZ Brussels
Belgium

TREASURER


H. Yildiz, MD
UCL
Belgium

VICE PRESIDENT


F. Vandergheynst, MD
Erasme Hospital
Brussels
Belgium
Powered by Wild Apricot Membership Software